Διατροφή και Υγεία
Σήμερα 7 Απρίλη, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα της Υγείας. Με αυτή την ευκαιρία ας δούμε κάποια πράγματα σχετικά με τη διατροφή.
Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει. Η εθελοντική απομόνωση στο σπίτι έχει επιπτώσεις στη φυσική και τη σωματική μας κατάσταση.
Η ισορροπία θερμίδων που προσλαμβάνουμε με αυτές που καταναλώνουμε έχει διαταραχθεί. Η έλλειψη σωματικής άσκησης δημιουργεί «περίσσευμα» θερμίδων οι οποίες συσσωρεύονται στο σώμα μας με τη μορφή λίπους.
Για να αποφύγουμε μια ενδεχόμενη αύξηση του βάρους μας αυτή την περίοδο, θα πρέπει από τη μία να αυξήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό τη σωματική άσκηση και από την άλλη να μειώσουμε την πρόσληψη θερμίδων. Ασκήσεις στο σπίτι, όπως αυτές που έχω αναρτήσει, περίπατος τηρώντας πάντα τις υποδείξεις των γιατρών, σχοινάκι , στατικό ποδήλατο ή διάδρομος, για όσους και όσες διαθέτουν, είναι κάποιες δραστηριότητες που εκτός από αυξημένη κατανάλωση θερμίδων θα μας χαρίσουν μια καλή φυσική κατάσταση.
Από την άλλη θα πρέπει να αποφεύγουμε τα πολλά γλυκά και αλμυρά σνακ, τα αναψυκτικά που περιέχουν πολύ ζάχαρη και τα παχυντικά φαγητά.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε οδηγίες για τη σωστή διατροφή, να παίξετε το εκπαιδευτικό παιγνίδι και να ενημερωθείτε για τον δείκτη μάζας σώματος με τον οποίο υπολογίζουμε το ιδανικό βάρος.
Τα στοιχεία προέρχονται από το βιβλίο μαθητή της Φυσικής Αγωγής για την Ε΄ και Στ ΄ τάξη.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ κ ΥΓΕΙΑ